Udvælgelsen


Udvælgelsen fandt sted mandag den 1. april 2019 på Bar’Vin. Både importørerne i Danmark og producenterne i Alsace var blevet informeret om udvælgelsen for at opnå den størst mulige deltagelse.

Alle tørre vine på druen Riesling fra Alsace kunne deltage i udvælgelsen. I alt 108 var tilmeldt udvælgelsen, heraf 39 Grand Cru og 25 Lieu-dit.

De tilmeldte vine blev sorteret efter tre priskategorier (<100 kr., mellem 100 og 200 kr., > 200 kr.), efter restsukker og årgang og dernæst opdelt i fire grupper. Hver gruppe blev smagt af to dommere.  De 50 vine med det højeste pointtal gik videre til finalen. Vinene i finalen blev igen smagt af et andet hold dommere. Ud af de 50 finalevine blev de 30 med det højeste pointal udtaget til Best Riesling Alsace 2019 Denmark.

SE BILLEDER FRA DAGEN

Smagningen

Alle vine blev smagt blindt uden nogle ydre kendetegn, så som halsfolie.

Inden smagningen gik i gang, kalibrerede dommerne ud fra en standardriesling og fik gennemgået regler og retningslinjer for udfyldelse af smageskema af ønolog Anne Juel Christensen.

 

Pointgivning
Til bedømmelsen blev et internationalt anerkendt pointsystem brugt med 100 point som det absolut højeste.

Juryen
Juryen bestod af otte medlemmer af Dansk Sommelierforening, der alle har været på studietur i Alsace.

Nina Højgaard Jensen, Kong Hans Kælder

Christian Thorsholt Jacobsen, Anarki & Mêlée

Simon Juel Olesen, Restaurant Palægade

Henrik Ravnemose, Svogerslev Kro og Vallø Slotskro

Ketil Krongaard Sauer, Restaurant Mêlée & Bar’vin

Mathias Jensen, Restaurant Mêlée

Rasmus Amdi Larsen, Restaurant Palægade

Thomas Riis, Ruths Hotel og faglærer

Anne Juel Christenen, ønolog og tilsynsførende


Best Riesling Alsace 2019 Denmark blev organiseret i et samarbejde mellem CIVA, sammenslutningen af Alsaceproducenter, og SOPEXA Danmark.

En stor tak til Bar’Vin for at lægge lokaler og ekspertise til samt god forplejning under smagningen.

Tak til ønolog Anne Juel Christensen for hjælp til sortering af vinene og medvirken som tilsynsførende på selve dagen.