Riesling fra Alsace.
En vinverden for sig


Oprindelse
Alle er enige om, at Rhindalen er Rieslings vugge. Riesling blev i Alsace indført fra starten af det 15. århundrede, men det er først i anden halvdel af det 19. århundrede, at den virkelig blev udbredt. Fra først i 1960’erne er det den mest plantede druesort i Alsace.

Udseende
Den lyse, gule farve med grønne og klare reflekser understreger Rieslings karakteristiske friskhed.

Duft og smag
Alsace Riesling har en elegant bouquet med subtile noter af citrus, pære, hvide blomster, men også krydderier som anis, spidskommen, lakrids og fennikelfrø. Når Riesling modner, har den en evne til at give forskelligt udtryk afhængig af den jordbund, den gror på, især når det drejer sig om vine med betegnelserne Grand Cru og Lieu-dit. En Alsace Riesling er tør og rank og kan holde sig i årtier. Den bliver kun bedre af at ligge i kælderen.

Hvad skal man servere til en Alsace Riesling
Der er uendelige muligheder, men fisk og skaldyr er oplagt til en Riesling fra Alsace. Alt efter vinens kompleksitet kan man servere fisken med en sauce, grillet eller røget. Lyst kød er også en oplagt mulighed - kalvefrikassé, svinekød eller coq au Riesling … Riesling passer også til ost, især gede- og fåreoste, da den fine og lange syre modsvarer mælkesyren i ostene.

Læs mere om Alsace Riesling her